به گزارش روز پنجشنبه اگزیم نیوز از وزارت اقتصاد، در این مراسم که با حضور خزانهدار کل کشور، معاونان وزیر اقتصاد، مدیران این وزارتخانه، کمیته امداد امام خمینی (ره)، مدیرعامل و اعضای هیات مدیره و مدیران بانک سپه برگزار شد، علاوه بر سامانه "سامانه هوشمند خیرات و نذورات نان" که بر "زیرساخت ملی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان" پیاده سازی شده است، از تندیس این سامانه نیز رونمایی شد.
خیرات نان بعنوان یکی از سنت های حسنه رایج در کشور طی سالهای اخیر با اقبال زیادی از سوی مردم مواجه شده است. شیوه فعلی خیرات و نذورات نان تا پیش از این، با محدودیت هایی از جمله "لزوم حضور فیزیکی فرد در نانوایی و ثبت تراکنش از سوی فرد خیّر"، "محدود شدن فرد خیّر، صرفا در همان نانوایی محل ثبت تراکنش" و "عدم قابلیت تفکیک بین نیازمندان و غیرنیازمندان (عموم مردم) دریافت کننده نان خیرات و نذری" مواجه بوده است.
در پی درخواستهای مکرر نهادهای خیریه و نهادهای حمایتی، سامانه هوشمند خیرات و نذورات نان در زیر ساخت ملی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان پیاده سازی شد تا خیرات نان از قید و بند محدودیتهای مذکور خارج شده و با اثرگذاری بیشتری توزیع شود. در این زیرساخت، افراد بدون نیاز به حضور فیزیکی در محل نانوایی، صرفا با مراجعه به آدرس تارنمای nazar.ir و کلیک بر روی گزینه خیرات و نذورات؛ یک نانوایی در هر نقطهای از کشور را بعنوان محل مصرف خیرات خود تعیین و مشخص کنند که مبلغ مذکور در چه تاریخی و در چه بازه زمانی (قبل یا بعد از ظهر) در آن نانوایی خیرات شود.
"تعیین دریافت کنندگان این خیرات" امکان دیگری است که بر روی زیرساخت جدید در دسترس مردم قرار گرفته است؛ یعنی فرد خیّر میتواند با انتخاب گزینه "خیرات عام" به عموم مشتریان یک نانوایی امکان دسترسی به نان خیرات را فراهم کند یا با انتخاب گزینه "خیرات خاص - افراد تحت پوشش"، افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد امام خمینی (سازمان بهزیستی هنوز به این زیرساخت متصل نشده است) را به عنوان دریافت کننده این خیرات تعیین کند.
در این صورت، چنانچه فرد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) در اقصی نقاط کشور برای خرید نان اقدام کند، به محض کشیدن کارت بانکی (متناظر با کدملی سرپرست خانوار) مبلغ خیرات در تراکنش وی لحاظ شده و نان بصورت خیرات در اختیار فرد قرار میگیرد. نکته مهم اینکه در زیر ساخت هوشمند خیرات نان، مبالغ خیرات و نذورات مردم بلافاصله بعد از ثبت تراکنش خیرات، به حساب نانوا یا سازمان های حمایتی منتقل نمیشود، بلکه در یک حساب واسط باقی میماند تا در روز و بازه زمانی اعلام شده از سوی فرد خیّر، در نانوایی تعیین شده یا بین افراد تحت پوشش سازمان های حمایتی، خیرات شود. در ادامه، با هر تراکنش خرید نان اعم از مردم عادی یا افراد تحت پوشش سازمان های حمایتی، مبلغی از حساب واسط به حساب نانوا منتقل می شود.
با زیرساخت ایجاد شده برای خیرات هوشمند نان، مردم میتوانند جامعه هدف خیرات خود را با دقت بالا انتخاب و تعیین کنند و اطمینان داشته باشند مبلغ خیرات و نذورات به جامعه هدف میرسد. سامانه هوشمند توزیع آرد یارانهای که از سال گذشته با هدف به حداقل رساندن انحرافات در مصارف آرد یارانهای توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی راه اندازی شد، طی ۱۸ ماه توانست جلوی هدر رفت حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان آرد یارانهای را بگیرد.
تازگی نیز از سامانه نظر (nazar.ir) به عنوان گام سوم طرح هوشمندسازی توزیع آرد رونمایی شد. بر روی این سامانه مردم توانند علاوه بر ثبت تجربه خرید و میزان رضایت خود از عملکرد نانوایی و کیفیت نان به امکاناتی از قبیل نقشه پراکنش نانواییهای کشور و مسیریابی جهت رسیدن به نانوایی ها خیرات نان و ..... دسترسی پیدا کنند.
نظر شما